MVO Balans

MVO impact meten

  • Wilt u het veelomvattende concept MVO behapbaar maken?
  • Wilt u MVO doelen formuleren?
  • Wilt u uw MVO impact meten en monitoren?
  • Wilt u uw MVO-resultaat weergeven in kleurrijke grafieken?
  • Wilt u daarvoor een flexibel, gratis instrument dat aansluit bij ISO26000?

 

Met enkele klikken plaatst u de voor uw organisatie meest relevante indicatoren op het dashboard. Vervolgens legt u daar een ambitie voor vast. Bijvoorbeeld het verminderen van de CO2-uitstoot van uw wagenpark met 3% per jaar of het verdubbelen van de opleidingsplaatsen binnen 2 jaar.

 

De MVO-Wjzer en de MVO-balans

Voor ieder van de negen hoofdstukken in De MVO-Wijzer geeft de MVO-balans diverse suggesties voor indicatoren. Hierdoor klikt u in no time een bruikbare lijst MVO-indicatoren bij elkaar.

Afhankelijk van uw bedrijfstak en eigen prioriteiten kunt u ook voorbeeld-indicatoren uit andere profielen toevoegen aan uw MVO-balans.


Meetbare MVO-doelen stellen en monitoren

De MVO-balans doet automatisch suggesties voor doelstellingen per indicator, bijvoorbeeld 3% energiebesparing per jaar. U kunt dit naar eigen inzicht aanpassen. Vervolgens monitort u eenvoudig uw voortgang op de gekozen MVO-indicatoren ten opzichte van de doelen. Meer weten?

 

Daarnaast sluit de MVO-balans naadloos aan op de Milieubarometer. Het instrument om uw belangrijkste milieu-indicatoren te bepalen en meten. Lees meer over de combinatie met de Milieubarometer.

 

Ga naar de MVO-balans om uw MVO doelen en resultaten in kaat te brengen en te meten en te monitoren.

 

De MVO-balans is een initiatief van Stichting Stimular.